Home » Natură » Moment uimitor înregistrat în natură cu o mamă-gorilă şi puiul ei

Moment uimitor înregistrat în natură cu o mamă-gorilă şi puiul ei

Publicat: 18.03.2018
Observarea unui pui de gorilă în inima pădurii tropicale africane reprezintă o privelişte incredibilă. Femelele aşteaptă în general patru ani până la naşterea unui nou pui, iar atunci când aceştia sunt abia născuţi încearcă să trăiască cât mai departe de oameni. De aceea, ultimele observaţii sunt remarcabile.

Cercetători din cadrul WCS Congo Program au înregistrat imagini cu gorila Mekome în timp ce-şi ţine puiul în braţe. Mail Online notează că puiul avea doar o săptămână atunci când a fost realizată filmarea. 

În imagini, puiul de gorilă poate fi observat în timp ce este alăptat şi doarme în braţele mamei sale. Conform echipei din WCS, puiul a fost conceput cu masculul numit Kingo. Puiul s-a născut pe 17 februarie în apropiere de Mondika Research Center din Republica Congo. Atunci când l-au descoperit prima oară, puiul părea să nu aibă mai mult de câteva ore de la naştere, susţin specialiştii. ”Un pui de gorilă reprezintă o nouă speranţă pentru întreaga specie,” a declarat Mark Gately, director WCS. 

Mekome a devenit mamă pentru a cincea oară, femela având alţi patru pui. Puii de gorilă petrecât între doi şi trei ani atârnând de mamele lor, până când pot să-şi poarte singuri de grijă. Apoi aceştia se caţără pe spatele mamei. Însă puii de gorilă nu au o viaţă uşoară, o mare parte dintre ei nu reuşesc să ajungă la maturitate datorită riscurilor la care se expun, atât naturale, cât şi cele provocate de oameni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase