Home » Natură » Vânătorii forţează ursoaicele să petreacă mai mult timp alături de puii lor

Vânătorii forţează ursoaicele să petreacă mai mult timp alături de puii lor

Vânătorii forţează ursoaicele să petreacă mai mult timp alături de puii lor
Publicat: 01.04.2018
Cercetătorii au observat că vânătorii au schimbat comportamentul puilor de urs brun scandinav. Aceştia au început să petreacă mult mai mult timp alături de mamele lor. Schimbarea a început să fie observată încă din ultimii câţiva zeci de ani.

Un nou studiu publicat în jurnalul Nature Communications prezintă faptul că ursul brun scandinav s-a adaptat comportamentului vânătorilor. Conform Tech Times, acest lucru a schimbat perioada pe care puii o petrec alături de mamele lor. Anterior, pui de urs petreceau aproximativ un an şi jumătate alături de mamele lor. 

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Cercetătorii susţin că este rar ca un pui să stea alături de ursoaică timp de doi ani şi jumătate. Ei susţin că aceste schimbări au apărut în ultimii 15-20 de ani. Procentul ursoaicelor ce îşi meţin puii pentru încă un an lângă ele a ajuns la 30%. Iar această creştere a fost observată încă din 2005, conform lui Fanie Pelletier, autoarea studiului 

Ursoaicele sunt supuse unui risc de patru ori mai mare de a fi împuşcate dacă nu au puii cu ele, iar în majoritatea ţărilor legislaţia nu permite uciderea grupurilor de urşi. Creşterea perioadei în care puii rămân cu femelele a atins punctul maxim între anii 2010-2014, pe când 300 de urşi erau ucişi zilnic. 

Această metodă de adaptare permite ursoaicelor să fie protejate încă un an de vânători. Unul dintre efectele negative ale acestei situaţii este că femelele se vor reproduce mai rar, astfel numărul de urşi bruni fiind redus. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase