Home » Natură » Sarea ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omului modern: schimbările climatice

Sarea ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omului modern: schimbările climatice

Sarea ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale omului modern: schimbările climatice
Publicat: 01.04.2018
Prin presărarea sării la 17 kilometri deasupra solului, încălzirea globală ar putea fi încetinită, sugerează cercetătorii.

Ultimul plan de ”geoinginerie” ar putea ajuta la oprirea creşterii temperaturilor prin reflectarea razelor solare. Mail Online notează că specialiştii se aşteaptă ca particulele de sare să reflete energia soarelui înapoi în spaţiu. Conceptul bizar are la bază un efect similar de răcire a erupţiilor vulcanice din atmosferă. 

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Unii cercetători susţin că răcirea artificială a Pământului ar putea fi modul prin care planeta va fi distrusă, dacă procesul este oprit abrupt. 

Geoingineria este considerată ”planul B” împotriva schimbărilor climatice în cazul în care înţelegerea pentru reducerea gazelor cu efect de seră eşuează. Anterior, experţii au propus lansarea unui balon gigant cu heliu care ar putea pompa picături de sulfaţi şi particule de aerosli în stratosferă. 

Un alt plan excentric implică lansarea unei oglinzi uriaşe în spaţiu pentru a reflecta razele soarelui. Robert Nelson a propus ultima idee în cadrul unei conferinţe din Texas. Nelson a realizat că poate crea un fenomen prezent pe Ceres şi pe Pământ prin intermediul clorurii de sodiu. El susţine că prin eliberarea sării de masă în troposferă, sistemele meteorologice nu vor fi afectate, iar planeta va avea temperaturi mai scăzute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase