Home » Natură » Temperaturi de până la 50 de grade Celsius au fost înregistrate în luna apilie

Temperaturi de până la 50 de grade Celsius au fost înregistrate în luna apilie

Temperaturi de până la 50 de grade Celsius au fost înregistrate în luna apilie
Publicat: 05.05.2018
Deşi este abia începutul lunii mai a acestui an, temperaturile extreme ating noi standarde. Ultimul exemplu vine din Nawabshah, Pakistan, unde temperaturile au ajuns la 50,2 grade Celsius pe 30 aprilie. Meteorologii consideră că este cea mai ridicată temperatură din lume înregistrată la o staţie meteo în luna aprilie.

Un astfel de record nu a fost înregistrat într-un loc izolat, o mare parte din Pakistan şi India au experimentat temperaturi care şi pentru luna iulie pot fi considerate extreme. Conform IFL Science, efectul este produs de o masă enormă de apă fierbinte aflată în nord-estul Oceanului Indian. 

Valul de căldură a produs o cerere uriaşă pentru electricitate în cazul persoanelor norocoase din Pakistan ce deţin aer condiţionat, fapt ce a dus la întreruperea curentului electric.

În 2015 un val de căldură a dus la moartea a 1.200 de persoane în Karachi (din provincia Sindh, Pakistan), iar efectele ar putea fi mult mai grave dacă temperaturile oceanice ridicate vor fi prezente şi în perioada lunilor de vară. Deşi locutorii din sudul Asiei resimt cele mai puternice efecte şi în alte părţi ale lumii au fost atinse temperaturi extreme. Zona estică a Europei a resimţit temperaturi mult mai ridicate faţă de cele normale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase