Home » Natură » FOTO. Descoperire în premieră demnă de un scenariu pentru filmele cu mutanţi: o căprioară cu două capete a fost găsită în Statele Unite

FOTO. Descoperire în premieră demnă de un scenariu pentru filmele cu mutanţi: o căprioară cu două capete a fost găsită în Statele Unite

Publicat: 16.05.2018
Un culegător de ciuperci din statul american Minnesota a făcut o descoperire la care nu se aştepta: gemeni siamezi de căprioară cu coadă albă (Odocoileus virginianus) morţi.

„Este uimitor şi extrem de rar”, a precizat ecologul Gino D’Angelo de la Universitatea din Georgia, care a studiat cadavrul. „Nici nu avem cum să estimăm raritatea acestei descoperiri. Din zecile de milioane de pui de căprioară născuţi anual în SUA, există probabil anomalii despre care nu ştim”, a adăugat el.

În urma analizelor, cercetătorii au descoperit că era vorba de gemeni siamezi – primul exemplu de acest tip din specia căprioarelor cu coadă albă (Odocoileus virginianus). Alţi gemeni siamezi de O. virginianus au fost observaţi numai în uter, scrie Science Alert.

Gemenii siamezi sunt mai des întâlniţi la animalele domestice precum oile şi vacile, dar şi la pisici. Dintre cele doar 19 cazuri în total descoperite în sălbăticie şi descrise în literatura de specialitate între anii 1671 şi 2006, doar 5 au fost de căprioară.

Puii de căprioară au fost descoperiţi în 2016, într-o pădure din sud-estul statului Minnesota, fiind morţi de puţin timp de la descoperire. Au fost trimişi la Departamentul de Resurse Minerale din Minnesota şi îngheţaţi până când au fost analizaţi în detaliu.

Credit: D’Angelo et al./The American Midland Naturalist

Echipa de cercetători a efectuat o necropsie completă şi alte teste de RMN şi tomografie la Veterinary Diagnostic Laboratory din cadrul Universităţii Minnesota.

Aceştia au găsit că puii de femelă aveau un singur corp, dar coloana vertebrală se bifurca de la torace, astfel că erau două gâturi separate şi două capete. Plămânii, atunci când au fost plasaţi în apă, s-au scufundat, confirmând că nu au respirat niciodată şi că erau avortaţi. De asemenea, fiziologia arată că nu aveau cum să supravieţuiască.

Avea două tracturi gastrointestinale, deşi doar unul singur era conectat complet, până la anus. Aveau două inimi diferite, dar un singur ficat care era malformat.

„Anatomia indică faptul că puii nu ar fi trăit niciodată”, a afirmat D’Angelor. „Totuşi, au fost găsiţi într-o poziţie naturală, sugerând că mama ar fi încercat să aibă grijă de ei după naştere. Instinctul matern este foarte puternic”.

Studiul care descrie specimenul a fost publicat în jurnalul de specialitate The American Midland Naturalist.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ele sunt adevăratele sirene. Malformaţia cumplită care a dat naştere legendei (FOTO)

Un grup de caşaloţi a adoptat un delfin care suferă de o malformaţie

Caz MACABRU descoperit de criminalişti. O căprioară consuma resturi umane – FOTO

Eveniment bizar filmat de cercetători: o maimuţă încearcă să se împerecheze cu o căprioară

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase