Home » Natură » Controverse după împuşcarea mortală a unui leu scăpat de la o grădină zoo din Belgia. ”Este oribil şi inexplicabil”

Controverse după împuşcarea mortală a unui leu scăpat de la o grădină zoo din Belgia. ”Este oribil şi inexplicabil”

Controverse după împuşcarea mortală a unui leu scăpat de la o grădină zoo din Belgia. ”Este oribil şi inexplicabil”
Publicat: 22.06.2018
Un leu a fost împuşcat mortal joi după ce a scăpat din grădina zoologică Planckendael, situată în nordul oraşului Bruxelles, fapt care a generat consternare în rândul grupurilor de apărare a drepturilor animalelor, precum şi a unor politicieni, relatează Reuters.

„După două încercări eşuate de a seda animalul, am fost nevoiţi să îl împuşcăm”, a anunţat grădina zoologică într-o postare pe Twitter. Angajaţii au considerat că situaţia devenea mult prea periculoasă şi au decis că nu există altă soluţie.

Leul a reuşit să se elibereze din cuşca din grădina zoologică, moment în care vizitatorii şi personalul au fost evacuaţi.

Ministrul responsabil pentru bunăstarea animalelor, Ben Weyts, a criticat modul în care a acţionat personalul grădinii zoologice şi a anunţat că va deschide o investigaţie.

„Consider că este oribil şi inexplicabil, nu înţeleg de ce nu au fost făcute mai multe încercări de a seda animalul”, a adăugat ministrul.

De asemenea, şi organizaţia pentru protecţia animalelor Gaia a criticat acţiunile grădinii zoologice, spunând că încercările de a face animalul să se întoarcă în cuşcă au provocat o „mentalitate de cowboy” a personalului şi poliţiei.

„Nu aşa ne-am dorit să decurgă lucrurile, dar din păcate nu exista altă variantă. Este o zi foarte tristă pentru ofiţerii de poliţie implicaţi în caz şi pentru grădina zoologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase