Home » Natură » Un grup de cercetători a descoperit metoda de salvare a recifurilor de corali: uciderea şobolanilor

Un grup de cercetători a descoperit metoda de salvare a recifurilor de corali: uciderea şobolanilor

Publicat: 16.07.2018
Atunci când vine vorba despre distrugerea recifurilor de corali, ne gândim că de vină ar putea fi schimbările climatice sau poluarea. Însă un nou studiu arată că şoarecii sunt cei care ameninţă direct existenţa ecosistemelor.

Echipa de specialişti aflată pe insulele Chagos din Oceanul Indian a descoperit că şoarecii de pe insule reprezintă o „problemă majoră” pentru recifurile de corali. Conform BBC, şobolanii duc la scăderea populaţiilor de păsări ce trăiesc pe ţărmuri, astfel fiind în scădere şi cantitatea de dejecţii pe care acestea o eliberează în ocean, în timp ce vânează. 

Fecalele păsărilor sunt un bun fertilizator pentru recif. În prezent, cercetătorii susţin eradicarea tuturor şobolanilor de pe insule pentru protejarea habitatului marin. 

Cum distrug şobolanii coralii?

Deşi insulele Chagos  nu sunt locuite de oameni, unele dintre ele sunt invadate de şobolani aduşi de nave şi epave. Prin uciderea păsărilor, şobolanii distrug un ecosistem sănătos ce depinde de fecalele păsărilor care fertilizează zonele din jurul insulei. 

Recifurile de corali acoperă aproximativ 0,1% din regiunile oceanelor, însă reprezintă o treime din biodiversitatea oceanelor. „Recifurile de corali sunt în mare pericol. Aşadar trebuie protejat pentru a nu dispărea”, a declarat prof. Graham. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase