Home » Natură » Opt rinoceri dintr-o specie în pericol de dispariţie au murit în timpul unei încercări de relocare din Kenya

Opt rinoceri dintr-o specie în pericol de dispariţie au murit în timpul unei încercări de relocare din Kenya

Opt rinoceri dintr-o specie în pericol de dispariţie au murit în timpul unei încercări de relocare din Kenya
Publicat: 18.07.2018
În timpul unei încercări de relocare, opt rinoceri negri din Kenya au murit. Analizele iniţiale au arătat că aceştia ar fi murit din cauza otrăvirii cu sare.

La o lună după încercarea transferului, Ministerul Turismului din Kenya a anunţat că opt dintre cei 11 rinoceri au murit. Tech Times notează că rinocerii au fost transferaţi din Nairobi şi Parcul Naţional Nakuro către sanctuarul din Parcul Naţional Tsavo, într-o încercare de împerechere pentru creşterea populaţiei. 

Conform investigaţiilor preliminarii, rinocerii au murit din cauza otrăvirii cu sare după ce au băut apă cu un conţinut salin ridicat faţă de cea cu care erau obişnuiţi. Morţile au fost catalogate ca „lipsite de precedent” de către secretarul cabinetului Najib Balala, deoarece astfel de mutări au mai avut loc în ultimii ani, iar rata mortalităţii a fost extrem de redusă. Între anii 2005 şi 2017 au murit opt din 149 de rinoceri mutaţi. Celorlalţi rinoceri rămaşi în viaţă le este oferită apă de râu. Conform ministerului, în cazul în care investigaţia va dovedi existenţa unei neglijenţe vor fi luate măsurile necesare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase