Home » Natură » Încerca să se ducă spre maşină, dar a fost atacată de 80.000 de albine. ”Este oribil”

Încerca să se ducă spre maşină, dar a fost atacată de 80.000 de albine. ”Este oribil”

Încerca să se ducă spre maşină, dar a fost atacată de 80.000 de albine. ”Este oribil”
Publicat: 19.07.2018
O femeie din California a fost atacată de un roi de 80.000 de albine.
Femeia cu o vârstă „aproximativă de 50 de ani”, identificată doar cu prenumele Maria, se afla în Orange Country cu alte trei colege ale unei echipe de curăţenie. Conform Science Alert, femeia s-a dus la maşină pentru a lua un mop, când a fost atacată de un roi de albine africanizate care au ieşit dintr-o scurgere.
 
Echipa de salvatori ajunsă în zonă a încercat să-şi dea seama cum ar putea îndepărta insectele de pe femeie. Albinele erau „în grupuri”, a spus unul dintre pompieri, Ryan WIlson. „Erau în jurul gurii, urechilor, pe gât şi prin păr”, a adăugat el. 
 
Pompierii au luat un stingător cu dioxid de carbon şi au început să pulverizeze pe albinele care atacau femeia ce abia era conştientă. „Este oribil, nu-mi voi pierde niciodată din minte această imagine”, a declarat una dintre salvatoare, Cynthia Emmets. 
 
Cu ajutorul gazului au oprit atacul, dar chiar şi când a fost dusă la spital femeia era încă plină de albine. Starea ei este critică, fiind înţepată de peste 200 de ori. „Atunci când eşti înţepat de peste 100 de ori de albine care îţi injectează venin, eşti în mari probleme”, a declarat Tony  Bommarito, căpitanul echipei de pompieri. 
 
Doi dintre pompieri au fost şi ei înţepaţi de albine. Albinele africane au fost aduse în Brazilia pentru a fi împerecheate cu cele domestice, astfel fiind create albine ce produc mai multă miere. „Albinele sunt dominante şi agresive şi sunt cunosute pentru modul în care atacă victima repetat. Insectele pot deveni agitate din cauza vibraţiilor aflate chiar şi la 30 de metri”, a declarat Nancy Troyano, entomolog. 
 
Persoanele atacate ar trebui să fugă cât mai rapid, însă săritul în apă nu reprezintă o idee tocmai bună în cazul unui atac al albinelor africanizate. Aceste vor aştepta răbdătoare ca victima să iasă la suprafaţă. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase