Home » Știință » Cum funcţionează prima inimă bionică din lume. Nu are puls şi este făcută din titan – VIDEO

Cum funcţionează prima inimă bionică din lume. Nu are puls şi este făcută din titan – VIDEO

Publicat: 12.03.2015
Cercetătorii australieni au inventat o inimă bionică ce poate pompa sângele în corp fără să aibă efectiv puls. Invenţia poartă numele BiVACOR.

Inima bionică a fost implantată deja cu succes la o oaie şi funcţionează, până acum, în parametri corecţi. Cercetătorii speră că vor putea începe testele şi pe oameni în următorii trei ani.

Nu doar că inima bionică ar putea să funcţioneze perfect în organism până la 10 ani, dar are şi dimensiuni mici şi riscul de deteriorare al acesteia este mai mic decât la inimile artificiale existente la ora actuală.

FOTO: BiVACOR    FOTO: BiVACOR

„Motivul pentru care alte aparate artificiale se deteriorează este acela că sunt dotate cu un sac şi, dacă bat de miliarde de ori pe an, se distrug”, explică Daiel Timms, unul dintre membrii echipei de cercetători australieni care au lucrat la proiectul BiVACOR.

Sursă: YouTube

Inima bionică este alcătuită din două discuri din titan montate pe un rotor. Discurile se învârt cu 2.000 de revoluţii pe minut pentru a pompa sângele care trece prin aparat.

Pentru că BiVACOR are practic o singură componentă care se roteşte, există puţine lucruri care se pot deteriora în timpul funcţionării sau care pot provoca o defecţiune.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase