Home » Știință » Deşi pare incredibil, această armă cu harpon va salva viaţa multor persoane

Deşi pare incredibil, această armă cu harpon va salva viaţa multor persoane

Publicat: 05.08.2016
Operaţiile pe cord sunt unele dintre cele mai înfricoşătoare practici. Deşi noua invenţie nu arată mai puţin înfricoşător, aceasta ar putea revoluţiona operaţiile convenţionale.

Noua tehnică implică utilizarea unei arme harpon, aceasta este proiectată pentru a rezolva o disfuncţie a valvei, care netratată ar putea pune în pericol viaţa individului. După cum este prezentat în studiu, prin noua metodă nu va mai fi nevoie ca tot toracele să fie deschis sau ca bătăile inimii să fie întrerupte pe parcursul operaţiei.

În cadrul unei testări clinice, pentru 11 pacienţi dintr-un spital din Polonia noul dispozitiv a funcţionat perfect de fiecare dată. Dispozitivul nu a fost încă aprobat de Food and Drug Administration din Statele Unite ale Americii.

,,Considerăm că este o metodă mult mai simplă faţă de operaţiile actuale. Operaţia ar putea deveni atât de simplă încât pacientul va putea fi externat a doua zi,” a declarat principalul cercetător S. Gammie, de la University of Maryland Medical Center.

Afecţiunea pentru care a fost realizat acest dispozitiv se numeşte regurgitare mitrală şi are loc atunci când sângele curge în două direcţii diferite, prin aceiaşi valvă, atunci când inima se contractă. 

Pentru a efectua procedura, un chirurg va insera manual pistolul printr-o mică incizie realizată în cutia toracică. Prin utilizarea ultrasunetelor, medicul poate ghida harponul către zona afectată.

În capătul harponului se află un mănunchi de corzi artificiale care sunt create să le înlocuiască pe cele afectate. După ce medicul plasează arma în direcţia afectată printr-un proces automatic, corzile artificiale sunt sigilate pentru a preveni desfacerea.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase