Home » Știință » Capul acestui bărbat va fi tăiat şi lipit de alt corp. ”Dr. Frankenstein” pregăteşte o premieră medicală controversată

Capul acestui bărbat va fi tăiat şi lipit de alt corp. ”Dr. Frankenstein” pregăteşte o premieră medicală controversată

Capul acestui bărbat va fi tăiat şi lipit de alt corp. ”Dr. Frankenstein” pregăteşte o premieră medicală controversată
Publicat: 17.08.2016
Spiridonov are boala Werdnig-Hoffman, o maladie rară şi incurabilă care atrofiază musculatura snpinală. Boala fiindu-i fatală, acesta a accept unica şansă la o nouă viaţa, un corp nou.

Neurochirurgul italian Sergio Canavero plănuieşte să efectueze primul transplant de cap în decembrie 2017. Acesta va amplasa capul cetăţeanului rus Valery Spiridonov, bolnav în fază terminală, pe un nou corp.

”Omul-bancă” a murit. Cel mai respectat bancher din România a murit în această dimineaţă. Anunţul provoacă un cutremur pe piaţa financiară

Controversatul chirurg, poreclit de unele persoane ,,Dr. Frankenstein”, a fost criticat pentru realizarea acestei proceduri considerate periculoase şi neetică. Cea mai mare dificultate este reprezentată de legătura corzilor spinale.

Un posibil precedent a fost realizat de o echipă de chirurgi chinezi, care au reuşit să transplanteze capul unei maimuţe. Dr. Xiaoping a realizat procedura.

Carnavero a strâns in jur de 18 milioane de dolari pentru procedura pe care au numit-o ,,HEAVEN”. Detaliile pe care doctorul le-a oferit până acum despre operaţia care va dura două zile implică răcirea capului pacientului până la -15 grade Celsius. Apoi, atât capul pacientului, cât şi cel al donatorului, vor fi tăiate, iar pacientului îi va fi ataşat corpului donatorului.  Corzile spinale vor fuziona împreună cu muşchii şi vasele de sânge. Apoi Spiridonov va rămâne în comă pentru o lună, pentru a preveni mişcările care ar putea împiedica vindecarea.

Donatorul va fi în moarte cerebrală în timp ce restul corpului este sănătos. Într-un interviu recent, Spiridonov a declarat:

,, Dacă vor reuşi să-mi înlocuiască corpul şi totul va merge bine, îmi va permite să fiu liber fără limitele pe care le experimentez. Nu mă grăbesc să intru în operaţie. Da, boala mea este letală, dar nu particip în cadrul operaţiei ca pacient, ci ca cercetător. Nu sunt nebun, dar un astfel de experiment este necesar. Operaţia va avea loc când vom fi 99% convinşi de succesul ei”.

Canavero consideră că această procedură va fi folositoare atât în situaţiile care implică un pacient cu dizabilităţi, dar şi pentru prelungirea vieţii.

Sursa: BigThink

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase