Home » Știință » Noaptea Cercetătorilor Europeni: ateliere, experimente, flashmob-uri. Programul evenimentelor

Noaptea Cercetătorilor Europeni: ateliere, experimente, flashmob-uri. Programul evenimentelor

Noaptea Cercetătorilor Europeni: ateliere, experimente, flashmob-uri. Programul evenimentelor
Publicat: 30.09.2016
Noaptea Cercetătorilor Europeni #NCE2016 are loc vineri, 30 septembrie, de la ora 17:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, dar şi în alte 15 oraşe din ţară aducând publicul mai aproape de lumea ştiinţei prin experimente, ateliere de lucru, activităţi educative, tombole sau concursuri.

Evenimentul se va desfăşura atât în Bucureşti cât şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Constanţa, Cugir, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Tulcea şi Zalău.

Cu ocazia Nopţii Cercetătorilor Europeni, publicul va participa la experimente trăznite, ateliere de lucru de arhitectură, astronomie şi antropologie, activităţi educative, concursuri cu premii, proiecţii de filme, şi multe surprize.

Mai multe detalii pot fi aflate pe site-ul evenimentului: noapteacercetatorilor.eu.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă a fi cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediţia 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Proiectul “Noaptea Cercetătorilor Europeni” este un proiect iniţiat de Comisia de Cercetare a Uniunii Europene în 2005, care se desfăşoară în aceeaşi zi în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a promova ştiinţă şi cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage nouă generaţie către muncă de cercetare şi carieră în acest domeniu în interiorul Uniunii Europene şi de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de muncă nevăzută a cercetătorilor.

Evenimentul se desfăşoară între orele 17:00-22:00 în Piaţa Universităţii din capitală, deschiderea oficială cuprinzând şi un flashmob. Începând cu ora 17:00 vor putea fi vizitate standurile Nopţii Cercetătorilor Europeni unde publicul va putea asista la experimente trăznite, activităţi interesante, proiecte de cercetare, prezentări etc. Începând cu ora 21:00 va avea loc un show de lasere şi un concert Souptrip.

La standurile expoziţionale vor exista şi zone dedicate bursierilor români Marie Curie sau celor care fac cercetare în România.

Programul intergal al evenimentelor din Bucureşti se regăseşte la link-ul goo.gl/4yWvdV.

Vineri, 30 septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni este marcată în peste 250 de oraşe europene şi 15 oraşe din România prin diverse de evenimente menite să apropie publicul larg de lumea cercetării.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase