Home » Știință » Stelele din Calea Lactee transmit semnale misterioase, care ar putea fi semnale din partea extratereştrilor

Stelele din Calea Lactee transmit semnale misterioase, care ar putea fi semnale din partea extratereştrilor

Publicat: 30.11.2016
Luna aceasta, astrofizicienii Ermanno Borra şi Eric Trottier, ambii membri ai Unversităţii Laval din Quebec, au anunţat că au observat semnale luminoase misterioase care proveneau de la 294 de stele din Calea Lactee.

Impulsuri stranii ale unei lumini cosmice pot fi semnale din partea civilizaţiilor extraterestre, sau doar o altă alarmă falsă.

Astrofizicienii Ermanno Borra şi Eric Trottier sunt de părere că aceste semnale pot fi văzute ca nişte semne ale inteligenţei artificiale, însă este nevoie de studii aprofundate pentru ca acest aspect să reprezinte, într-adevăr, o concluzie clară. Este greu de crezut că 234 de civilizaţii extratereste ar putea să trimită semnale către Pământ simultan.

Un alt astronom, Seth Shostak, este de părere că acest fenomen trebuie studiat în amănunt, iar pentru acest demers va fi folosit  un telescop optic ce se află la Observatorul Lick din California, numit Automated Planet Finder.

Sursa: Space

Citeşte şi:

Astronomii au detectat semnale misterioase venite din afara galaxiei noastre. Nu au nicio explicaţie

Semnale cosmice misterioase, detectate de Observatorul Arecibo. Fizicienii nu au nicio explicaţie

Semnale misterioase detectate de un instrument montat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

A început cercetarea celor 86 de planete pe care s-ar putea găsi viaţă extraterestră inteligentă!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase