Home » Știință » Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul

Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul

Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul
Publicat: 01.01.2017
Studiile arată că există efecte benefice ale folosirii ciupercilor halucinogene.

Mai multe studii arată că psilocibina, ingredientul halucinogen din ciuperci, poate ajuta la tratarea anxietăţii şi depresiei.

În afară de lucrurile deja cunoscute despre ciuperci, faptul că stimulează imaginaţia şi creativitatea (chiar la câteva zile după administrare), acestea au fost supuse în ultimii ani la mai multe studii ştiinţifice pentru a observa capacitatea clinică – de tratare a afecţiunilor precum depresia şi anxietatea.

S-a observat că ciupercile îşi produc efectele cu ajutorul serotoninei, neurotransmiţătorul care intervine în procesele mentale şi afective. De asemenea, psilocibina afectează cortexul prefrontal, partea din creier care intervine în gândirea abstractă şi în percepţie.

Un studiu din 2012 al neurologului David Nutt de la Imperial College London a observat schimbări de pattern-uri în activitatea cerebrală a oamenilor cărora li s-a administrat psilocibină, recreând noi conexiuni la nivel neuronal. Acesta menţionează că la persoanele cu depresie, conexiunile sunt foarte puternice, iar psilocibina ajută la ruperea acestora, creând în acelaşi timp altele.

Un studiu al John Hopkins University, care a durat cinci ani, sugerează că această substanţă poate fi ca o „intervenţie chirurgicală” pentru bolile mintale. Rezultatele a două experimente cu psilocibină arată că medicamentul are potenţialul de a fi folosit cu succes în tratarea depresiei şi anxietăţii. Şase luni după experienţa cu psilocibină, 80% dintre pacienţi au avut scăderi semnificative ale simptomelor depresiei şi anxietăţii.

Alt studiu al Universităţii din New York arată un rezultat similar; între 60 şi 80% dintre participanţi au prezentat scăderi ale depresiei şi anxietăţii după o singură experienţă cu această substanţă.

Totuşi, au existat cazuri, aşa cum arată studiul celor de la Universitatea din New York, în care pacienţii au simţit o stare de disconfort în timpul efectului substanţei, care a durat până la câteva ore. Doar după ce aceste efecte au dispărut, persoanele au simţit o uşurare, şi chiar şi această experienţă a variat de la o persoană la alta.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum creează ciupercile halucinogene acele stări speciale?

Cu ce se hrănesc de fapt ciupercile? Descoperire neaşteptată despre o ciupercă mult consumată la noi în ţară

”Ciupercile magice” sunt un remediu foarte BUN contra depresiei severe

Ciuperci microscopice cultivate de echipajul ISS în condiţii asemănătoare celor de pe Marte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase