Home » Știință » ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ va putea fi observată şi pe teritoriul României. La ce oră se va produce evenimentul?

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ va putea fi observată şi pe teritoriul României. La ce oră se va produce evenimentul?

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ va putea fi observată şi pe teritoriul României. La ce oră se va produce evenimentul?
Publicat: 07.02.2017
Sâmbătă dimineaţa, 11 februarie 2017, va avea loc o eclipsă de Lună, iar suprafaţa Lunii se va afla în penumbră. La câteva ore după acest eveniment, cometa 45P se va afla la cea mai apropiată distanţă faţă de Pământ. Astfel, luna februarie va fi plină de evenimente astronomice importante.

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ. Eclipsa Lunii se produce atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază, în timp ce Terra se află în mijloc. Acestă poziţie face ca umbra Pământului să se poziţioneze pe suprafaţa astrului selenar provocând o eclipsă a Lunii, notează Daily Mail. 

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ. În timpul unei eclipse în penumbră, doar umbra mai difuză a Pământului se poziţionează pe suprafaţa Lunii. Dacă cerul va fi senin, Luna va căpăta o nuanţă de gri închis în timpul eclipsei. În Bucureşti, Luna în penumbră va putea fi vizibilă începând cu 11 februarie 2017 de la ora  00:34, va atinge apogeul la ora 02:43 şi se va termina la 04:53.

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ. În aceiaşi perioadă, cometa 45P va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ. ,,Cometa 45P, vizibilă după apus în ultimele două luni, va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ pe 11 februarie când se va afla la 0,08 unităţi astronomice (11 milioane de kilometri) de Pământ,” informează NASA. 

ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ.Tot în această noapte este vizibilă şi „Luna de zăpadă”, luna plină din februarie. Numele este legat de timpul în care apare, răstimpul căderilor masive de zăpadă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase