Home » Știință » Instrucţiunile primite de NASA de la Donald Trump: ”Poate fi lansată mai repede”

Instrucţiunile primite de NASA de la Donald Trump: ”Poate fi lansată mai repede”

Publicat: 17.02.2017
NASA a grăbit planurile pentru trimiterea unui echipaj uman pe orbita Lunii. Prima misiune Orion, fără echipaj, ar fi trebuit să fie lansată în 2018, iar o misiune cu echipaj în 2021. Aceasta din urmă poate fi lansată mai repede.

Robert Lightfoot a trimis o notă angajaţilor NASA prin care dorea să grăbească eforturile de a efectua primul zbor pe orbita Lunii din 1972 încoace, relatează Daily Mail.

Lightfoot menţiona în această notă: „Vreau să aud despre oportunităţile care se pot prezenta pentru a accelera efortul pentru primul zbor cu echipaj şi de ce va fi nevoie de a îndeplini acel prim pas de a duce oamenii mai departe în spaţiu”.

Se speculează că acesta este primul pas în trimiterea unui echipaj pe suprafaţa Lunii.  Bob Walker, un consilier al echipei lui Trump, susţine că „acesta este un precursor pentru aselenizare”. Acesta mai adaugă şi că, „în al doilea mandat al lui Trump, ne putem gândi la trimiterea unui vehicul pe suprafaţa Lunii”.

Original, misiunea din 2018, cât şi cea din 2021, erau făcute printr-un parteneriat între ESA şi NASA. Acest parteneriat este parte din viziunea ESA de a pregăti voiaje şi explorări în Sistemul Solar şi de asemenea continuă spiritul cooperării internaţionale care formează fundaţia Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA a anunţat următoarea misiune pe Marte

O INVENŢIE realizată de români ar putea ajuta NASA într-o misiune considerată până acum imposibilă – FOTO

Agenţia Spaţială Europeană se alătură NASA într-o misiune istorică în care oamenii nu au mai participat de 45 de ani

NASA va lansa două misiuni spaţiale spre nişte asteroizi despre care se crede că poartă indicii cu privire la începuturile Sistemului Solar. „Este o oportunitate unică.”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase