Home » Știință » AVERTISMENTUL dur al lui Stephen Hawking: ”Tehnologia ar putea distruge omenirea”

AVERTISMENTUL dur al lui Stephen Hawking: ”Tehnologia ar putea distruge omenirea”

AVERTISMENTUL dur al lui Stephen Hawking: ”Tehnologia ar putea distruge omenirea”
Publicat: 11.03.2017
Tehnologia ar trebui controlată pentru ca viitorul umanităţii să fie sigur, avertizează Stephen Hawking.

Omul de ştiinţă care a abordat subiectul pericolului produs de inteligenţa artificială, în trecut, susţine că un ,,guvern mondial” ar putea fi unica şansă a umanităţii într-un viitor controlat de tehnologie. 

,,De la începutul civilizaţiei, agresivitatea a fost utilizată pentru supravieţuire. Este un obicei aflat în genele noastre, conform evoluţiei darviniste. În prezent, însă, tehnologia a evoluat încât această agresivitate ar putea să ne distrugă, din cauza unui război nuclear sau biologic. Aşadar, oamenii trebuie să-şi controleze acest instinct prin logică,” afirmă Hawking. 

El a sugerat că un ,,guvern mondial” ar fi ideal pentru această problemă, însă în cele din urmă ar putea crea mai multe probleme, notează Mail Online. 

,,Dar totul s-ar putea transforma în tiranie,” adaugă savantul. 

Recent, profesorul a declarat că suprapopularea, schimbările climatice şi bolile sunt principalele ameninţări cu care se confruntă omenirea. Acesta a afirmat că dezvoltarea tehnologiei ar putea fi un alt factor care ar produce distrugerea planetei, omenirea fiind nevoită să se acomodeze într-o lume în care roboţii vor înlocui majoritatea muncilor realizate de om. 

,,Pentru mine, cea mai mare îngrijorarea este că, acum mai mult ca niciodată, specia umană trebuie să colaboreze,” spune Hawking

Fizicianul, care a împlinit 74 de ani anul acesta, susţine că principalele ameninţări sunt războaiele nucleare, încălzirea globală alarmantă şi virusurile proiectate genetic. ,,Nu ne vom opri niciodată din evoluţie, aşadar trebuie să recunoaştem prezenţa pericolului şi să învăţăm să-l controlăm,” spune el. 

Expertul consideră că omul nu va reuşi să colonizeze alte planete în mai puţin de un secol. ,,Nu vom reuşi să stabilim colonii care să se întreţină singure în spaţiu în următorii 100 de ani, aşadar trebuie să fim foarte atenţi în această perioadă,” spune Hawking. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase