Home » Știință » Descoperirea care va REVOLUŢIONA lumea! Specialiştii confirmă existenţa unui alt tip de materie

Descoperirea care va REVOLUŢIONA lumea! Specialiştii confirmă existenţa unui alt tip de materie

Descoperirea care va REVOLUŢIONA lumea! Specialiştii confirmă existenţa unui alt tip de materie
Publicat: 11.03.2017
Savanţii susţin că au descoperit o nouă fază a materiei, numită cristal de timp, în care atomii se mişcă într-un tipar care se repetă în timp şi nu în spaţiu aşa cum se întâmplă la cristalele tradiţionale.

Sarea, fulgii de nea şi diamantele sunt cristale, adică atomii sunt aranjaţi într-un tipar tridimensional care se repetă. Recent, savanţii au publicat în jurnalul Nature crearea unei noi faze a materiei, unde tiparele se repetă în timp, relatează Science Daily.

Existenţa cristalelor de timp a fost descoperită în urmă cu câteva luni (link aici), dar recent studiul a fost analizat de alţi experţi care l-au găsit autentic; ceea ce se traduce că această fază a materiei de nonechilibru este autentică.

Utilizările acestei descoperiri sunt multiple, exceptând valoarea ştiinţifică inestimabile. Printre cele mai importante astfel de utilizări este în stocarea sau transferarea informaţiei în computerele cuantice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cristalele spaţiu-timp ar putea exista în realitate. Este posibil ca laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 2012 să fi avut dreptate

Unul dintre cele mai rare cristale de pe Pământ a fost descoperit în interiorul meteoritului care a lovit recent Rusia

Cercetătorii din Siberia au creat cristale neobişnuite. Cum ajung acestea să ţopăie

Cel mai performant mediu de stocare de la ora actuală. Informaţiile depozitate pot rezista pentru o perioadă de circa 13,8 miliarde de ani – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase