Home » Știință » Descoperire extraordinară! O statuie IMENSĂ a faraonului Ramses al-II-lea a fost descoperită în nămolul de la periferia unui oraş-Galerie Foto

Descoperire extraordinară! O statuie IMENSĂ a faraonului Ramses al-II-lea a fost descoperită în nămolul de la periferia unui oraş-Galerie Foto

Descoperire extraordinară! O statuie IMENSĂ a faraonului Ramses al-II-lea a fost descoperită în nămolul de la periferia unui oraş-Galerie Foto
Publicat: 11.03.2017
O statuie de opt metri a faraonului Ramses al II-lea a fost descoperită în Cairo de către arheologii egipteni şi germani.

Descoperirea publicată de către Ministerul  Antichităţilor este considerată una dintre cele mai importante din zona ruinelor templului lui Ramses al II-lea din Heliopolis, relatează Business Insider. 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

,,Joia trecută am fost anunţat că arheologii au descoperit colosul din cuarţit al unui rege, cel mai probabil al lui Ramses al II-lea,” afirmă ministrul antichităţilor, Khaled al-Anani. ,,Am descoperit bustul statuii, partea de jos a craniului, coroana şi urechea dreaptă, precum şi un fragment din ochiul drept,” adaugă el. 

Arheologii, oficialităţile, localnicii şi membrii presei au asistat la scoaterea statuii din morcirlă.  Statuia a fost descoperită la periferia unui oraş mic numit Matariya. Dietrich Raue, unul dintre cercetătorii germani, a declarat că egiptenii considerau Heliopolis locul în care trăieşte zeul soarelui, ceea ce înseamnă că în zonă nu a locuit niciodată nimeni. ,,Zeul soarelui a creat Heliopolis din Matariya. Ceea ce înseamnă că aici au fost construite statui, temple, obeliscuri, însă nimeni nu a locuit nicoodată în Matariya, deoarece zeul soarelui trăia aici,” spune el. 

Templul soarelui din Heliopolis a fost fondat de Ramses al II-lea, fiind unul dintre cele mai mari temple din Egipt, spun arheologii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase