Home » Știință » Sute de ,,străluciri” misterioase au fost detectate pe suprafaţa Pământului. Sursa acestora i-a UIMIT şi pe cercetătorii NASA

Sute de ,,străluciri” misterioase au fost detectate pe suprafaţa Pământului. Sursa acestora i-a UIMIT şi pe cercetătorii NASA

Publicat: 18.05.2017
În decursul unui an, un satelit care a observat Pământul a detectat sute de ,,străluciri'' misterioase reflectate pe suparafaţa planetei.

Bizarul fenomen a fost identificat anterior în 1990, când astronomul Carl Sagan a identificat ,,strălucirile” în imagini realizate de sonda Galileo, notează Mail Online. Deşi, anterior, experţii au crezut că aceste fenomene se produc doar în zona oceanelor, originea lor fiind mult mai simplu de identificat , în prezent au fost identificate şi în zonele terestre.

În cadrul unei noi cercetări, experţii au descoperit că aceste explozii de lumină se formează datorită cristalelor de gheaţă orizontale care se află la altitudini mari în atmosferă. Earth Polychromatic Imaging Camera, deţinută de NASA, a suprins 866 de explozii de lumină pe uscat din 2015 până în august 2016.

Strălucirea observată pe suprafaţa oceanelor ar putea fi doar o simplă reflexie a soarelui, afirmă Alexander Marshak, cercetător din cadrul proiectului. Da, fenomenul prezent pe uscat nu poate fi explicat prin intermediul aceluiaşi fenomen.

În cadrul studiului, cercetătorii au creat ipoteze conform cărora expoziile de lumină ar putea fi provocate de apa aflată la altitudini înalte în atmosferă, sub forma particulelor de gheaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase