Home » Știință » Omenirea s-ar putea afla la limita evoluţiei, în curând cyborgii şi interfeţele creier-computer vor schimba specia umană

Omenirea s-ar putea afla la limita evoluţiei, în curând cyborgii şi interfeţele creier-computer vor schimba specia umană

Publicat: 29.05.2017
Bionica şi interfeţele creier-computer se află în proces de evoluţie, iar efectele acestora ar putea schimba specia umană.

Caleb Sharf, director din cadrul Universităţii din Columbia, consideră că omenirea va evolua exponenţial. El consideră că noile tehnologii vor schimba evoluţia de la cea organică la cea mecanică. 

,,Am putea fi martorii naşterii unei noi origini,” afirmă Sharf. Acest avânt al evoluţiei ar putea avea loc deja datorită interacţiunii omului cu tehnologia pe care o creează, acest avânt devenind tot mai rapid, având în vedere noile tehnologii care se află în proces de creare, informează Futurism. De exemplu internetul, afirmă Sharf, ar putea reprezenta începutul unei noi condiţii a speciei umane. 

,,O parte din amintirile şi cunoştinţele noastre se află deja încărcate în reţele omniprezente,” a afirmat Sharf. 

De asemenea, experţul a mai declarat că, pe de altă parte, mecanizarea materiei biologice ar putea fi parte a unui proces mult mai îndelungat. ,,Într-un anumit moment, vom conştientiza că pe Pământ este nevoie de mai multă materie biologică decât măşinării,”  afirmă expertul. 

Ideea conform căreia omenirea ar avea un capăt al evoluţiei este defectuasă, evoluţia nefiind un traseu, ci un proces de adaptare la un anumit tip de mediu. Aşadar, tehnologia nu ar trebui realizată pentru ca omenirea să fie mai puternică sau mai rapidă, ci pentru ca oamenii să poată supravieţui cu ajutorul ei oricărui tip de mediu ce va exista în viitor. 

Deşi, în prezent, bionica se axează pe construirea membrelor bionice funcţionale, în viitor inginerii ar putea depăşi acest prag. În viitor, oamenii ar putea alege între a fi inferiori şi a accepta tehnologiile care sunt în concordanţă cu corpul uman sau a fi superiori, cyborgi, prin integrarea tehnologiei în propriul corp. Dacă membrele vor deveni robotice, oamenii le vor putea personaliza pentru a se adapta cerinţelor mediului. 

Un alt tip de tehnologie ce va schimba evoluţia umană sunt interfeţele creier-computer. Tehnologia permite computerelor să comunice direct cu creierul. De exemplu, în cazul în care mediul înconjurător va devenii foarte fierbinte, experţii ar putea construi roboţi care să reziste acestor condiţii în care ar putea fi inserat un creier uman ce va controla costumul bionic prin intermediul interfeţei creier-computer. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase