Home » Știință » O inovaţie poate salva viaţa a milioane de oameni: apa potabilă va putea fi obţinută uşor chiar şi în zonele aride

O inovaţie poate salva viaţa a milioane de oameni: apa potabilă va putea fi obţinută uşor chiar şi în zonele aride

O inovaţie poate salva viaţa a milioane de oameni: apa potabilă va putea fi obţinută uşor chiar şi în zonele aride
Publicat: 31.05.2017
Invenţia implică de asemenea, sau mai ales, soluţiile cu concentraţie mare de săruri. Chiar şi în acest caz, cercetătorii susţin că recuperarea apei este în proporţie de aproape 100%.

Sistemul va furniza apă potabilă în zonele aride şi va reduce temerile cu privire la efectul deşeurilor cu salinitate ridicată, precum cele rezultate în urma fracturării hidraulice, scrie Science Daily.

Cercetarea a implicat crearea unui nanotub de carbon care ajută la procesul de distilare. După cum am menţionat anterior, această nouă metodă este utilă în apele cu salinitate ridicată, miza fiind şi evitarea riscurilor de mediu, precum contaminarea pânzei freatice.

David Jasby, cercetătorul de la UCR’s Bourns College of Engineering care a condus acest studiu, precizează că „într-un scenariu ideal, desalinizarea termală ar permite recuperarea întregii ape din saramură, lăsând în urmă o cantitate mică de sare solidă, cristalină. Din păcate, procesele de distilare din prezent limitează recuperarea apei la 6%”.

Pentru a îmbunătăţi acest proces, cercetătorii au creat o membrană de nanotub care se încălzeşte singură şi care încălzeşte doar saramura de pe suprafaţa membranei. Aşadar, noul sistem a redus căldura care era necesară şi de asemenea a crescut procentul de apă recuperată la aproape 100%.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vom bea apa potabila din mari si oceane

Care este cea mai preţioasă resursă de pe pământ şi de ce poate fi una dintre cele mai bune investiţii pentru viitor

A fost dezvăluită inovaţia care va îmbunătăţi considerabil viaţa a aproape un miliard de oameni de pe Terra

Apa va deveni un lux in urmatorii 15 ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase