Home » Știință » Elon Musk va construi cea mai puternică rachetă din lume pentru a transporta oamenii pe Marte. Cât va costa un bilet dus

Elon Musk va construi cea mai puternică rachetă din lume pentru a transporta oamenii pe Marte. Cât va costa un bilet dus

Publicat: 19.06.2017
Elon Musk a dezvăluit noi detalii privind planul său de a realiza prima colonie pe Marte. El doreşte ca suma pe care o persoană o va plăti pentru un bilet dus către Planeta Roşie să aibă echivalentul unei case din Statele Unite ale Americii. Pentru realizarea planului, miliardarul doreşte să creeze primul Sistem de Transport Interplanetar.

,,Vreau ca planurile mele privind colonizarea planetei Marte să fie realizabile,” a declarat Musk. ,,Astfel vor crea o cale prin care oricine îşi doreşte cu adevărat să ajungă acolo să poată reuşi,” a adăugat el.

CEO-ul Space X a afirmat că va scădea preţul unui bilet către Marte, astfel această posibilitate fiind mult mai viabilă pentru persoanele care îşi doresc să facă parte din prima colonie marţiană. ,,În prezent, cu ajutorul metodelor tradiţionale de transport, o astfel de călătorie ar putea costa în jur de 10 miliarde de dolari de persoană. Nu putem crea o civilizaţie dacă acesta este preţul pentru o singură persoană. Aşadar vom încerca să reducem costul la echivalentul unui preţ mediul pentru o casă din SUA, care este în jur de 200.000 de dolari,” afirmă el. 

Cheia pentru reducerea costurilor ar putea fi călătoria în spaţiu cu ajutorul navelor spaţiale reutilizabile, extrem de puternice, notează Mail Online. ,,Putem utiliza orice tip de transport, o maşină, o bicicletă, un cal, dar dacă poate fi utilizat o singură dată, aproape nimeni nu le-ar mai utiliza deoarece ar fi mult prea scump,” a declarat Musk.

Sursa: SpaceX

,,Să spunem că în cazul unui zbor cu avionul costul pentru o persoană este de 45 de dolari, dar dacă aeronava ar fi utilizată o singură dată costul călătoriei ar ajunge la 500.000 de dolari,” a adăugat el. 

Musk a declarat că atât racheta, cât şi nava vor fi propulsate de motorul Space X Raptor, pe care compania încă îl dezvoltă. Conform companiei, motorul va fi de trei ori mai puternic decât cel al rachetei Falcon 9. Astfel sistemul de propulsie va fi alimentat de 42 de motoare Raptor, fiind astfel cea mai puternică rachetă din istoria umanităţii. Racheta ar putea duce către Marte un milion de persoane în următorii 50-100 de ani. 

Musk susţine că unul dintre punctele cheie pentru alimentarea unei rachete reutilizabile va fi producerea combustibilului pe Marte ,,Ar fi absurd să încercăm să construim o colonie pe Marte dacă navele noastre spaţiale nu vor putea călători şi înapoi pe Pământ,” a adăugat Musk. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase