Home » Știință » Fascinantul proces al dezvoltării embrionului. Poate avea implicaţii cruciale în medicină

Fascinantul proces al dezvoltării embrionului. Poate avea implicaţii cruciale în medicină

Fascinantul proces al dezvoltării embrionului. Poate avea implicaţii cruciale în medicină
Publicat: 17.06.2017
Tranziţia de la ovul la embrion este probabil cea mai impresionantă transformare care se găseşte în biologie. Recent, cercetătorii au folosit muştele pentru a descifra cum un aspect - controlul transformării ARN-ului în proteine - se schimbă atunci când un ovul fecundat devine embrion.

Această schimbare este controlată de un mecanism uimitor, care este declanşat la un moment precis în dezvoltare şi se închide automat după o perioadă de 20-90 de minute, scrie Science Daily.

Terry Orr-Weaver, autoarea acestui studiu şi cercetătoare la Whitehead Institute for Biomedical Research, a determinat că esenţiale pentru această tranziţie sunt trei molecule: PNG, PLU şi GNU. PNG şi PLU sunt „prieteni apropiaţi”, inclusiv în ovulul matur. În acel moment al dezvoltării, GNU are molecule de fosfat care împiedică alipirea de PNG-PLU.

Atunci când ovulul este activat, nivelul altor enzime care adaugă fosfaţi la GNU scade drastic, permiţându-i GNU să piardă fosfat şi astfel să se lege de PNG-PLU. Trio-ul nou format declanşează controlul care duce la transformarea ARN-ului matern.

O problemă rămâne însă cum acest „întrerupător” format din cele trei molecule este legat de mecanismul de transformare. „Marea întrebare este ce proteine fosforilează? Răspunsul la această întrebarea este următoarea etapă a proiectului”, precizează cercetătoarea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperit cel mai vechi embrion de dinozaur

Savanţii au creat un hibrid între om şi porc. ”Este ceva ce nu facem cum trebuie”

Experţii au creat primul ‘embrion’ artificial în laborator. Este considerată o PREMIERĂ în lumea ştiinţifică

Testele genetice pe embrioni: cum se fac şi cui sunt recomandate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase