Home » Știință » 25 de lucruri care se vor întâmpla până în 2030. Cum va arăta viitorul

25 de lucruri care se vor întâmpla până în 2030. Cum va arăta viitorul

25 de lucruri care se vor întâmpla până în 2030. Cum va arăta viitorul
Publicat: 28.07.2017
Într-un interviu pe Linkedin, Dieter Zetsche, director Mercedes-Benz, vorbeşte punct cu punct despre industria de maşini azi şi în următorii 20 de ani. Şi aflăm lucruri mari, spun cei de la ProMotor.

Software-ul va distruge industria tradiţională în 5-10 ani.

Deşi Uber e un soft, acum e cea mai mare companie de tax-uri din lume. Tot aşa, Airbnb e cea mai mare companie hotelieră, deşi nu deţine nicio proprietate.

Anul acesta, un computer a bătut la jocul Go cel ami bun jucător din lume. Era de aşteptat să se întâmple, dar în 10 ani.

În SUA, avocaţii nu mai au job-uri, soft-urile îţi dau sfaturi legale în câteva secunde, cu o acurateţe de 90%, versus 70% cât îţi dau oamenii. În viitorul care bate la uşă vor fi cu 90% mai puţini avocaţi.

Calculatoarele pun diagnosticul de cancer de 4 ori “mai” corect decât oamenii, iar Facebook are un soft de recunoaştere facială mai bun decât avem noi, nativ. Până în 2030, computerele vor fi superioare oamenilor.

Din 2020 încolo se va schimba complet industria de maşini şi copiii noştri vor chema maşina la scară prin aplicaţie. Maşină care va veni, desigur, singură, fără şofer. Nimeni nu va mai avea maşini-proprietate, Toţi vom avea însă acces la ele.

Vom avea nevoie de parcări doar pe 5% din suprafaţa pe care avem acum nevoie de ele. 90%-95% din parcări vor deveni parcuri de joacă. 1.2 mil. oameni mor în fiecare an în accidente de circulaţie. Rata accidentelor e acum de 1  / 100.000 km. Când vor fi maşini autonome pe toat suprafaţa Pământului, rata va fi de 1  / 10.000.000 km.

Companiile producătoare de maşini tradiţionale (cum sunt toate cele pe care le ştim astăzi) vor muri. Tesla, Google şi Apple vor revoluţiona industria.

Inginerii de la Volkswagen şi Audi sunt îngroziţi de cei de la Tesla.

CITEŞTE CONTINUAREA PE PROMOTOR

Citeşte şi

Citeşte şi

Citeşte şi

Citeşte şi

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase