Home » Știință » Reţeta simplă a succesului şi a creativităţii. Şi marile minţi ale istoriei au respectat-o

Reţeta simplă a succesului şi a creativităţii. Şi marile minţi ale istoriei au respectat-o

Reţeta simplă a succesului şi a creativităţii. Şi marile minţi ale istoriei au respectat-o
Publicat: 10.08.2018
Sunt nenumărate cazurile în care savanţi, artişti, scriitori şi filosofi aveau obiceiul de a merge chiar şi câteva ore pe zi. Nu se poate spune că a fost o înţelegere între toţi aceştia, dar se se poate spune că minţile geniale gândesc la fel.

Ludwig van Beethoven obişnuia să se plimbe prin cartierul său, notându-şi gândurile şi, în acelaşi timp, ajutând la crearea noilor opere, relatează Curiosity.

Charles Darwin a scris că „un om care pierde o oră din timp nu a descoperit valoarea vieţii”. Acest lucru nu înseamnă totuşi că lucra mereu, ba din contră, era destul de leneş pentru standardele de astăzi. De asemenea, avea obiceiul zilnic de a merge. Câteodată lua chiar şi trei pauze de mers pe zi.

Filosoful Soren Kierkegaard credea într-o plimbare zilnică aducătoare de inspiraţie.

Charles Dickens folosea plimbările tot pentru inspiraţie, dedicând trei ore de mers în fiecare după-amiază.

Compozitorul Tchaikovsky lua pauze de câte două ore pentru plimbări în fiecare zi şi era convins că dacă timpul era mai scurt se îmbolnăvea.

E uşor de înţeles că mersul are o sumedenie de beneficii şi omul modern trebuie să facă asta mai des (în unele cazuri, mult mai des). În afară de beneficiile de sănătate, savanţii au ajuns la concluzia că o mică plimbare poate îmbunătăţi creativitatea.

Emil Cioran obişnuia să facă lungi plimbări nocturne cauzate şi de insomnie. Totuşi, Emil Cioran este un caz aparte din multe puncte de vedere; probabil aceste plimbări reprezentau şi o formă de „terapie”.

Conform unui studiu din 2015 publicat în Scandinavian Journal of Medicine & Science, rezultatele plimbării regulate apar aproape imediat. Un alt studiu din 2016 publicat în International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity precizează că o pauză de mers de doar cinci minute în timpul zilelor de lucru îmbunătăţeşte starea de spirit, previne oboseala şi reduce apetitul mai mult decât o sesiune de exerciţii fizice de 30 de minute.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Plimba-te, ca sa ramai sanatos la minte

Cum ne influenţează yoga creierul, cel mai solicitat organ al nostru?

Mulţumeşte-i câinelui: beneficiile pe care le aduce plimbarea alături de animalul de companie

Demonstrat ştiinţific: 7 minute de exerciţii fizice, mult mai eficiente decât ore întregi de alergat!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase