Home » Știință » Un nou medicament antiinflamator ar putea reduce riscul producerii atacului de cord

Un nou medicament antiinflamator ar putea reduce riscul producerii atacului de cord

Un nou medicament antiinflamator ar putea reduce riscul producerii atacului de cord
Publicat: 30.08.2017
Medicamentele antiinflamatorii ar putea ajuta la scăderea riscului de infarct sau accident vascular cerebral, sugerează un studiu în care au fost analizaţi 10.000 de pacienţi

În cadrul experimentelor, medicamentului canakinumab s-a dovedit cel mai eficient tratament pentru scăderea colesterolului, informează BBC

În cadrul studiului, subiecţii au prezentat o scădere cu 15% a riscului de repetare a unui infarct. În ciuda efectelor pozitive, experţii pun la îndoială eficienţa medicamentului, efectele secundare şi costurile. Testele au dovedit că riscul apariţiei infecţiilor fatale a crescut în cazul recipienţilor. Însă, experţii din cadrul British Heart Foundation susţin că ”testele mult ateşteptate ar putea salva vieţi”. 

În cadrul studiului, 10.000 de pacienţi care au suferit anterior un infarc au fost trataţi cu un nou medicament antiinflamator o dată la trei luni. Testele au avut loc în peste 40 de ţări, iar subiecţii au fost monitorizaţi pe parcursul a patru ani. Rezultatele au demonstrat o scădere a riscului producerii unui nou infarct . Însă a fost descoperită şi o incidenţă a apriţiei infecţiilor fatale şi a septicemiei. 

Iniţial, Canakinumab a fost creat pentru tratarea artritei reumatoide. Dr. Paul Ridker, din cadrul Harvard Medical School, afirmă că studiul reprezintă ”o victorie a unei lungi cercetări”. ”Pentru prima oară, am reuşit să dovedim că prin scăderea colesterolului putem reduce riscul cardiovascular,” adaugă el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Au fost descoperite genele infarctului

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase