Home » Știință » O rază laser a fost transformată într-un flux lichid în cadrul unui experiment suprinzător

O rază laser a fost transformată într-un flux lichid în cadrul unui experiment suprinzător

Publicat: 05.09.2017
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Houston, Texas, au reuşit să transforme razele de lumină propagate sub forma unui laser într-un flux lichid.

”Transformarea unei raze laser într-un flux lichid a fost o adevărată provocare atât din punct de vedere tehnologic, cât şi ştiinţific,” au declarat cercetătorii îndrumaţi de inginerul Jiming Bao. ”Este vorba de descoperirea unui nou tip de principiu optofluidic, am demonstrat că poate fi generat un flux stabil de apă prin intermediul unei raze laser transmise printr-un geam de sticlă,” adaugă experţii americani. Pe scurt, aceştia au reuşit să utilizeze o rază laser pentru a genera un flux lichid în interiorul unui fluid, relatează Science Alert.

Bao a descoperit că laserul poate împinge apa dacă aceasta conţine nanoparticule de aur. Pentru a demonstra acest fenomen, cercetătorii americani au transmis o rază laser verde printr-un recipient din sticlă în care se afla apă. În câteva minute s-a produs un flux de lichid pe direcţia laserului. 

Cu fiecare pulsaţie a laserului, nanoparticulele se contractau şi se dilatau, astfel fiind generate unde acustice în apă, un fenomen cunoscut ca flux acustic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase