Home » Știință » În timp ce uraganul Irma face ravagii, Forţele Aeriene din SUA, împreună cu Space X, lansează astăzi în spaţiu avionul OTV cu o misiune secretă – LIVE VIDEO

În timp ce uraganul Irma face ravagii, Forţele Aeriene din SUA, împreună cu Space X, lansează astăzi în spaţiu avionul OTV cu o misiune secretă – LIVE VIDEO

În timp ce uraganul Irma face ravagii, Forţele Aeriene din SUA, împreună cu Space X, lansează astăzi în spaţiu avionul OTV cu o misiune secretă – LIVE VIDEO
Publicat: 07.09.2017
Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii vor lansa astăzi avionul spaţial X-37B în cadrul unei noi misiuni secrete. Dacă vremea le va permite, oamenii de ştiinţă din cadrul Space X vor lansa avionul în spaţiu de la bordul rachetei Falcon 9.

Noua misiune secretă a avionului X-37B, deţinut de Forţele Aeriene SUA, va decola astăzi de pe Centrul Spaţial Kennedy din Florida, între orele 9:50 a.m. şi 2:55 p.m. (16:50-19:55, ora României). 

Lansarea poate fi urmărită LIVE aici:

La scurt timp după lansare, prima treaptă a rachetei va ateriza pe platforma din Cape Canaveral, informează Space. Zborul marchează cea de-a doua misiune secretă miliatră realizată de Space X. Fereastra de zbor propusă se desfăşoară pe o perioadă îndelungată din cauza condiţiilor meteorologice din zonă. Deşi uraganul Irma se află la 1.528 de kilometri de centrul spaţial, în cazul în care vântul va trece de limita de 32 de km/h lansarea va fi reprogramată pentru data de 8 septembrie. 

Avionul spaţial X-37B, cunoscut şi cu denumirea de Orbital Test Vehicle (OTV), este unul dintre cel două vehicule reutilizabile din flota militară. ”În cadrul celei de-a cincea misiuni a OTV, vom continua să testăm performanţele şi flexibilitatea tehnologiei spaţiale,” au declarat oficialii Forţelor Aeriene SUA. 

Oficialii au adăugat că la bordul avionului se vor afla electronice experimentale şi tehnologii cu ţevi de căldură oscilante. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase