Home » Știință » Astronomii au descoperit prima dovadă a energiei întunecate dinamice

Astronomii au descoperit prima dovadă a energiei întunecate dinamice

Astronomii au descoperit prima dovadă a energiei întunecate dinamice
Publicat: 05.10.2017
Descoperirea sugerează că originea energiei întunecate nu are la bază constanta cosmologică prezentată de Albert Einstein în urmă cu 100 de ani, crucială pentru studierea fenomenului

Principalul autor al studiului, profesorul Gong-Bo Zhao, din cadrul Institutului de Cosmologie şi Gravitaţie al Universităţii din Portsmouth, afirmă că ”suntem impresionaţi că prin intermediul observaţiilor din prezent putem cerceta energia întunecată. Suntem nerăbdători să descoperim noi caracteristici şi originea acesteia.” 

Dezvăluirea naturii energiei întunecate reprezintă un scop principal al ştiinţei moderne, relatează Science Daily. Proprietăţile fizice ale energiei sunt reprezentate de către Ecuaţia stării (EoS), reprezentată prin raportul dintre presiune şi densitatea energiei întunecate. 

Astfel că enegia întunecată este o constantă cosmologică, adică energia de vid cu o constanţă EoS de -1. Conform unei metode dezvoltate de profesorul Zhao în 2016, echipa a descoperit dovezi ale dinamicii energiei întunecate la un nivel semnificativ de 3,5 sigma. Fapt ce sugerează că sursa energiei întunecate nu este energia de vid , ci un câmp dinamic. Conform echipei, dinamica energiei întunecate trebuie confirmată de cercetări astronomice viitoare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase