Home » Știință » Persoanele cu un IQ ridicat pot suferi de boli mintale

Persoanele cu un IQ ridicat pot suferi de boli mintale

Persoanele cu un IQ ridicat pot suferi de boli mintale
Publicat: 19.10.2017
Un nou studiu a descoperit că persoanele cu un IQ ridicat sunt mult mai susceptibile să dezvolte boli mintale.

Conform IFL Science, studiul a analizat membrii Mensa cu un IQ  de peste 130 şi au descoperit că cei ”cu o inteligenţă crescută sunt expuşi unui risc mult mai mare de a fi afectaţi de afecţiuni sau boli psihologice.”

În urma studiului a fost descoperit că afecţiunile asociate anxietăţii prevalau printre cei 3.715 membri ai organizaţiei americane Mensa. Dintre aceştia, 20% au fost diagnosticaţi cu anxietate, un procent mult mai ridicat decât în cazul populaţiei generale. 

Conform analizelor, din cauza nivelului crescut de conştientizare resimţit de persoanele cu un IQ ridicat, aceştia reacţionează mult mai puternic la stimuli ai mediului, fapt ce duce la hiperactivitatea sistemului nervos central. 

Stimuli precum eticheta hainelor care se freacă de piele sau un sunet ciudat pot declanşa un ”nivel scăzut de stres cronic care activează un răspuns puternic al corpului”. Dr. Nicole Teatreault, coautor al studiului a afirmat că din această cauză persoanele cu un IQ ridicat pot suferii de emotivitate extremă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase