Home » Știință » Secretul unei vieţi împlinite dezvăluit de celebrul savant, Albert Einstein

Secretul unei vieţi împlinite dezvăluit de celebrul savant, Albert Einstein

Secretul unei vieţi împlinite dezvăluit de celebrul savant, Albert Einstein
Publicat: 26.10.2017
Care era teoria lui Albert Einstein pentru o viaţă fericită? Savantul a explicat-o în două bilete pe care le-a scris pentru un curier în anul 1922, pe vremea când se afla în Tokyo, iar acum, la aproape 100 de ani, au fost date publicităţii şi au fost vândute la o licitaţie.

Mesajele au fost scrise în urmă cu aproximativ un secol, pe când Einstein se afla în Japonia, la scurt timp după ce fusese anunţat oficial drept câştigător al Premiului Novel pentru Fizică, informează BBC.

Acesta era cazat la hotelul imperial din Tokyo, acolo unde un curier a venit într-o zi să-i livreze o scrisoare. Savanul i-a oferit, în loc de bani, două bileţele scrise chiar de el. 

Pe unul dintre bilete scrie: „O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă”, iar pe celălalt, o foaie simplă de hârtie, cercetătorul a notat: „Unde există o dorinţă, există un drum”.

„Dacă ai noroc, poate că aceste însemnări vor deveni mai valoroase decât bacşişul în sine”, i-ar fi spus Einstein mesagerului, secret dezvăluit de o rudă a curierului, cel care acum vrea să vândă scrisorile, informează France Presse. 

Licitaţia pentru cele două mesaje a avut loc marţi, la Casa Winner din Ierusalim. Biletul cu reţeta fericirii a fost vândut cu 1,56 milioane de dolari. Al doilea bilet a fost vândut cu 240.000 de dolari. Cumpărătorii au dorit să rămână anonimi, se ştie doar că unul dintre ei este european.

 
 
 
 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase