Home » Știință » Un nou bot îşi creează propriile poveşti horror. A ajuns la 140.000 şi le prezintă în fiecare oră pe Twitter

Un nou bot îşi creează propriile poveşti horror. A ajuns la 140.000 şi le prezintă în fiecare oră pe Twitter

Un nou bot îşi creează propriile poveşti horror. A ajuns la 140.000 şi le prezintă în fiecare oră pe Twitter
Publicat: 04.11.2017
Inteligenţa artificială este o sursă a poveştilor horror în sine, sau cel puţin pot ilustra o lume distopică în care maşinile vor prelua controlul şi vor încerca să ne distrugă. Un nou AI merge însă într-o direcţie în care îşi creează propriile poveşti horror.

Bot-ul a fost creat de cercetătorii de la MIT şi a fost poreclit ”Shelley”, după scriitoarea engleză Mary Wollstonecraft Shelley, scrie Atlas Obscura.

Shelley este un sistem de inteligenţă artificială care „se hrăneşte” cu operele scriitorilor umani. Shelley are momentan o bază de date de 140.000 de poveşti horror. De asemenea, are un cont de Twitter, unde oră de oră, începe o nouă poveste, la care cititorii sunt încurajaţi să contribuie.

Bot-ul funcţionează prin aducerea laolaltă a mai multor imagini stereotipice din literatura horror, precum păpuşile bizare, fenomene poltergeist şi altele. Mai mult, poate merge şi mai departe, având capacitatea de a crea lucruri greu de imaginat, precum „guri diforme sau feţe zâmbitoare fără ochi. Ne aşteptăm ca Shelley să inspire oamenii să scrie cele mai bizare şi înfricoşătoare poveşti horror care au fost vreodată posibile”, a precizat Pinar Yanardag, cercetător la Media Lab care aparţine de MIT.

Deocamdată, cel puţin, autorii umani nu au de ce se teme, cel puţin în privinţa bot-ului Shelley. „Algoritmii nu sunt încă buni pentru generarea poveştilor complexe”, a precizat profesorul Iyad Rahwan. Deşi creativitatea umană pare să fie infinită, maşinile sunt limitate la ce le învăţăm noi. „Dacă putem construi maşini care să înţeleagă chiar esenţa experienţelor umane, putem avea probleme mai mari decât pierderea slujbelor în literatură”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O ţară utilizează inteligenţa artificială pentru a opri infracţiunile înainte să se întâmple

IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilor

Inteligenţa artificială poate fura coduri pentru a-şi scrie propriile programe

Inteligenţa Artificială a transformat Google Translate şi are capacitatea să reinventeze IT-ul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase