Home » Știință » A fost descoperită o reacţie subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o bombă cu hidrogen

A fost descoperită o reacţie subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o bombă cu hidrogen

A fost descoperită o reacţie subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o bombă cu hidrogen
Publicat: 07.11.2017
Două mici particule pot genera, teoretic, un eveniment de câteva ori mai mare decât cel produs de o bombă cu hidrogen, una dintre cele mai puternice arme de care dispune omenirea. Echipa de cercetători care a descoperit reacţia a fost la un pas să nu o anunţe, deoarece s-a temut că va fi folosită cândva în scopuri militare.
Deocamdată aceasta este o teorie, nepusă încă în practică şi care se bazează pe rezultate experimentale obţinute la Large Hadron Collider de lângă Geneva. Din fericire, aceste mici particule sunt foarte instabile şi nu pot fi „culese” cu tehnologiile actuale, aşa că descoperirea nu poate fi folosită în scopuri militare în viitorul apropiat, relatează Go4it.
 
Aceste particule sunt quarci, ingrediente fundamentale ale materiei care nu pot fi separate în părţi mai mici. Există şase tipuri diferite, în funcţie de dimensiuni: up, down, charm, strange, top şi bottom. Reacţia foarte puternică este produsă de fuziunea a doi quarci bottom, care sunt cei mai mari.
 
Descoperirea va putea fi folosită în viitor şi în scopuri paşnice, pentru producerea de energie electrică sau realizarea de sisteme de propulsie pentru bavele spaţiale. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase