Home » Știință » Injecţia care a ajutat la salvarea a 20 de milioane de vieţi în numai 16 ani

Injecţia care a ajutat la salvarea a 20 de milioane de vieţi în numai 16 ani

Injecţia care a ajutat la salvarea a 20 de milioane de vieţi în numai 16 ani
Publicat: 07.11.2017
Un nou studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA (CDC) furnizează un motiv demn de ţinut minte privind modul în care vaccinurile sunt extrem de vitale. De la începutul mileniului, 20,4 milioane de vieţi au fost salvate mulţumită vaccinurilor împotriva rujeolei.

În anul 2000, aproximativ jumătate de milion de persoane au murit din cauza rujeolei (pojar), o boală extrem de simplu de prevenit. În 2016, acest număr a fost redus la 90.000, o rată extrem de mare, dar o îmbunătăţire faţă de anii trecuţi. IFL Science notează că acest progres a putut fi realizat prin intermediul programului de eradicare impus la nivel global de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Prin intermediul unei serii de calcule, CDC a descoperit că, fără acest program de eradicare, numărul de decese din cauza rujeolei ar fi ajuns la 1,3 milioane în anul 2000, iar în anul 2016 numărul morţilor ar fi ajuns la 1,5 milioane. În urmă cu un an, OMS declara că rujeola a fost eliminată complet din Americi. Conform organizaţiei, şi poliomielita ar putea fi eradicată complet  până la sfârşitul anului mulţumită vaccinurilor. 

Anual 2-3 milioane de persoane sunt salvate mulţumită vaccinurilor. Alte estimări sugerează că 122 de milioane de copii au fost salvaţi din 1990 până în prezent prin intermediul vaccinării. Raportul mai notează că multe dintre bolile stipulate în programul OMS din 2000 nu au fost eradicate până în prezent. Infrastructura precară, cooperarea deficitară şi lipsa resurselor fiind printre principalele motive. Un alt pericol este reprezentat de persoanele care susţin că vaccinurile sunt periculoase şi ar putea provoca autism. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase