Home » Știință » Compusul chimic care le ajută pe multe femei să-şi decoloreze părul a ajutat la formarea primelor forme de viaţă de pe Pământ

Compusul chimic care le ajută pe multe femei să-şi decoloreze părul a ajutat la formarea primelor forme de viaţă de pe Pământ

Compusul chimic care le ajută pe multe femei să-şi decoloreze părul a ajutat la formarea primelor forme de viaţă de pe Pământ
Publicat: 13.11.2017
Specialiştii susţin că apa oxigenată, compusul chimic utilizat pentru decolorarea părului ar fi fost principalul ingredient care a susţinut dezvoltarea vieţii de pe Terra.

”Originile vieţii sunt una dintre cele mai mari probleme ale ştiinţei, dar este şi una dintre cele mai importante,” afirmă dr. Rowena Ball, din cadrul Universităţii din Australia. 

Ball afirma anterior că apa oxigenată ar fi fost una dintre cele mai simple molecule chirale care ar fi dus la producerea uneia dintre cele mai interesante trăsături ale vieţii, forma comună a tuturor nucleotidelor din organsimele vii, conform IFL Science. 

În cadrul unei noi lucrări, Ball afirmă că apa oxigenată ar deţine şi alte aspecte care ar fi favorizat apariţia vieţii. Atunci când peroxidul de hidrogen oxidează, anumite chimicale pot produce oscilaţii atât ale temperaturii, cât şi ale acidităţii. Acest aspect fiind foarte important pentru formarea vieţii deoarece ”sistemul necesită o temperatură ridicată pentru realizarea reacţiilor sintetice esenţiale,” a declarat Ball. 

Specialista consideră că apa oxigenată aflată în gheizerele şi în porii rocilor din care sunt formate acestea a dus la crearea polimerilor din amino acizi, astfel fiind creat ARN-ul. 

”Deşi apa oxigenată a alimentat şi mediat apariţia vieţii, în cantităţi mari este toxică pentru celule,” afirma Ball. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase