Home » Știință » Un grup de cercetători a implantat ”mini-creiere” în rozătoare, iar efectele ulterioare au fost uimitoare

Un grup de cercetători a implantat ”mini-creiere” în rozătoare, iar efectele ulterioare au fost uimitoare

Un grup de cercetători a implantat ”mini-creiere” în rozătoare, iar efectele ulterioare au fost uimitoare
Publicat: 13.11.2017
Două grupuri de cercetători au implantat ''mini creiere'' umane în craniul rozătoarelor şi au prezentat rezultatele obţinute după experiment.

Conform lucrărilor prezentate în cadrul Society of Neuroscience, ţesutul uman nu doar că a supravieţut pentru o perioadă lungă de timp, dar a început să se şi întegreze cu ţesuturile gazdei într-un mod neaşteptat şi incredibil. BGR notează că micile construcţii cerebrale pe care specialiştii le-au numit ”organoide” au fost implantate cu succes în interiorul şoarecilor vii. 

Odată implantat, ţesutul cerebral s-a contopit cu sistemul nervos al gazdei şi a început să transmită semnale nervoase către ”,multiple regiuni” ale creierului şoarecelui. Cercetătorii nu au oferit însă informaţii cu privire la modul în care acest experiment a schimbat comportamentul rozătoarelor. 

”Apar unele întrebări interesante privind ceea ce ne permite nouă, din punct de vedere etic, să realizăm acest tip de cercetări pe şoareci,” a declarat Josephine Johnston, bioetician. ”Dacă le implantăm organoide umane, ce impact ar putea avea asupra inteligenţei lor, asupra nivelului de conştiinţă sau a identităţii ca specie?,” se întreabă el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase