Home » Știință » Există două tipuri de călătorie în timp, iar una dintre ele a fost descoperită în urmă cu peste 100 de ani

Există două tipuri de călătorie în timp, iar una dintre ele a fost descoperită în urmă cu peste 100 de ani

Există două tipuri de călătorie în timp, iar una dintre ele a fost descoperită în urmă cu peste 100 de ani
Publicat: 25.12.2017
Brain Greene, profesor de fizică şi matematică din cadrul Universităţii din Columbia, a oferit o explicaţie cu privire la tot ceea ce ştiu specialiştii până în prezent despre călătoria în timp.

În cadrul unui videoclip, profesorul susţine că există două tipuri de călătorie în timp, radical diferite. Conform Futurism, Einstein a prezentat modul în care se poate realiza călătoria în timp în urmă cu peste 100 de ani. 

MESAJE DE CRĂCIUN. Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

Conform teoriei lui Einstein dacă, în spaţiu, călătoreşti cu viteza luminii înapoi apoi înainte, vei ajunge în viitor pe planeta Pământ. De asemenea, dacă te afli lângă o sursă puternică de gravitaţie, pentru tine timpul va curge mult mai lent, faţă de ceilalţi. Şi astfel când te întorci înapoi pe Pământ  vei călători din nou în viitor. 

Majoritatea fizicienilor sunt de acord cu această teorie, însă în cazul călătoriei înapoi în timp discuţiile sunt mult mai vaste şi controversate. Principala ipoteză propusă este cea a conceptului de ”gaură de vierme”. Găurile de vierme sunt un alt concept descoperit de Einstein. Acest concept vorbeşte despre existenţa unui ”pod” care face legătura dintre două locaţii spaţiale. Descoperirea a fost realizată în 1935, însă în timp specialiştii au adăugat noi informaţii conceptului. De pildă, dacă modifici una dintre deschiderile unei găuri de vierme ai putea călători dintr-un moment temporal în altul. Dacă vei merge într-o direcţie vei călători în trecut, iar dacă vei merge în cealaltă direcţie vei călători în viitor. 

Până în prezent nu au fost descoperite dovezi ale existenţei unei găuri de vierme reale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase