Home » Știință » Un laureat al Premiului Nobel şi-a retras lucrarea ştiinţifică pe care o consideră ”stânjenitoare”

Un laureat al Premiului Nobel şi-a retras lucrarea ştiinţifică pe care o consideră ”stânjenitoare”

Publicat: 11.12.2017
În 2009, psihologul din cadru Universităţii Harvard, Jack Szostak, a câştigat Premiul Nobel pentru studierea telomerilor din ADN. În 2016, specialistul publica o nouă lucrare prin care susţinea că a elucidat modul în care viaţa a început pe Pământ. Însă, după cum a fost demonstrat, şi laureaţii Nobel fac greşeli umilitoare.

Pe 23 noimebrie, Jack Szostak, coautor al lucrării despre apariţia vieţii pe Pământ, a cerut retragerea lucrării după ce a descoperit că studiul nu poate fi refăcut. InVerse notează că Tivoli Olsen, membru al laboratorului lui Szostak, a încercat să reproducă experimentul, însă nu a obţinut niciun rezultat. 

Atunci când a analizat lucrarea, Olsen a descoperit că peptidele nu realizau acţiunile pe care lucrarea le susţinea. Szostak a declarat că greşelile din lucrare sunt ”cu adevărat stânjenitoare.”

Credit: Prolineserver 2010, Wikipedia/Wikimedia Commons 

În lucrarea originală, Szostak şi echipa sa au încercat să recreeze mediul din prima perioadă de formare a Pământului, lucrând asupra ipotezei că ARN-ul s-a dezvoltat înaintea ADN-ului. Szostak sugera că pentru a se reproduce ARN-ul utiliza peptide, fapt ce ar fi dus la dezvoltarea vieţii de pe Pământ. Însă în cele din urmă ipoteza a fost infirmată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase