Home » Știință » ”Îmi pare extrem de rău că am distribuit ştiri false”. Un astronaut din Japonia îşi cere scuze după ce a declarat că a crescut 9 centimetri în timp ce s-a aflat la bordul ISS

”Îmi pare extrem de rău că am distribuit ştiri false”. Un astronaut din Japonia îşi cere scuze după ce a declarat că a crescut 9 centimetri în timp ce s-a aflat la bordul ISS

”Îmi pare extrem de rău că am distribuit ştiri false”. Un astronaut din Japonia îşi cere scuze după ce a declarat că a crescut 9 centimetri în timp ce s-a aflat la bordul ISS
Publicat: 12.01.2018
Astronautul japonez Norishige Kanal şi-a cerut scuze miercuri după ce a declarat că a crecut 9 centimetri în timp ce se afla pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

CNN notează că astronautul în vârstă de 41 de ani s-a aflat la bordul ISS pentru câteva săptămâni, perioadă în care a publicat un mesaj pe Twitter privind ”informaţiile importante” pe care le va dezvălui. 

”M-am măsurat după ce am ajuns în spaţiu. Supriză, am crescut 9 centimetri în doar trei săptămâni. Mă tem că nu voi încăpea pe scuanul din nava Soyuz când mă voi întoarce înapoi pe Pământ,” scria Kanal pe Twitter. Fără intervenţia forţei gravitaţionale de pe Pământ, fluidele aflate între discurile coloanei fluctează, în consecinţă coloana vertebrală se lungeşte, astronautul fiind tempror mai înalt. 

Conform unui studiu din 2016, în timpul unei şederi pe o perioadă de şase luni la bordul ISS a fost înregistrată o creştere de 5 centimetri, acompaniată de slăbirea muşchilor ce susţin coloana. După o verificare a măsurătorilor, Kanal a descoperit că a crescut doar cu 2 centimetri. ”Îmi pare extrem de rău că am distribuit ştiri false. Nu simt nicio durere la nivelul coloanei, ci o rigiditate la nivelul umerilor,” a scris acesta pe Twitter. 

Din cauza numeroaselor plăngeri, NASA a dezvoltat studii pentru analizarea impactului călătoriei în spaţiu asupra corpului uman. Mark şi Scott Kelly s-au oferit voluntari în cadru studiului pentru a putea fi observate diferenţele dintre gemeni după zborul unuia dintre ei în spaţiu. Rezulatele au arătat că Scott a crescut 5 centimetri pe parcursul unui an pe ISS, dar a revenit la dimensiunile sale normale după ce s-a întors pe Pământ. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase