Home » Știință » SpaceX amână testarea celor 27 de motoare ale rachetei Falcon Heavy. Prima misiune a rachetei lui Elon Musk va fi de trimitere a unui automobil Tesla în spaţiu

SpaceX amână testarea celor 27 de motoare ale rachetei Falcon Heavy. Prima misiune a rachetei lui Elon Musk va fi de trimitere a unui automobil Tesla în spaţiu

SpaceX amână testarea celor 27 de motoare ale rachetei Falcon Heavy. Prima misiune a rachetei lui Elon Musk va fi de  trimitere a unui automobil Tesla în spaţiu
Publicat: 15.01.2018
Compania SpaceX amână testele megarachetei Falcon Heavy pentru ziua de marţi (16.01.2018). Membrii echipajului au declarat că încă lucrează la racheta ce se află pe platforma de lansare 39-A din cadrul Kennedy Space Center. Testarea motoarelor rachetei Falcon Heavy era programată iniţial pentru luni (15 ianuarie 2018).

Conform unui comunicat oficial al companiei, testele de la sol ale rachetei au fost amânate pentru marţi deorece pregătirile nu au fost finalizate. De asemenea, aceştia nu au publicat ora de începere a testelor, însă au menţionat că nu va exista o transmisiune live. Falcon Heavy va fi cea mai puternică racheta lansată din ultimii 48 de ani. Conform WPXI, SpaceX speră ca racheta să fie lansată până la sfârşitul lunii ianuarie. 

Musk a anunţat că, în cadrul primului zbor, racheta va avea la bord un automobil Tesla Roadster roşu. În cadrul testelor vor fi aprinse cele 27 de motoare ale rachetei. 

Falcon Heavy este alcătuită din trei rachete Falcon 9, ce în prezent duc provizii către Staţia Spaţială Internaţională. Musk intenţionează să utilizeze racheta Heavy pentru a duce primii oameni pe Marte. În mai multe declaraţii publice, Musk a afirmat că există şanse mari ca racheta să explodeze în timpul  primului zbor. 

Însă dacă totul va funcţiona corect, automobilul lui, Musk va călători pe o orbită eliptică în jurul Soarelui. ”Este uimitor faptul că o maşină va pluti aparent fără sens în spaţiu şi poate va fi descoperită de o rasă extraterestră în viitor,” scria Musk pe Twitter. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase