Home » Știință » Răceala se transmite într-un mod extrem de simplu

Răceala se transmite într-un mod extrem de simplu

Răceala se transmite într-un mod extrem de simplu
Publicat: 20.01.2018
Virusul răcelii se răspândeşte mult mai rapid decât se credea anterior. Până acum se credea că oamenii se expun virusului răcelii dacă intră în contact cu secreţiile persoanelor infectate sau prin atingerea suprafeţelor contaminate. Dar noile informaţii din cadrul unui studiu realizat de specialiştii din Universitatea din Maryland sugerează că răceala se transmite prin respiraţie.

Studiul publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences furnizează dovezi cu privire la transmiterea răcelii doar prin respiraţie. 

Echipa a descoperit virusul influenza A în aerul respirat a 142 de indivizi, notează Science Daily. Pacienţii au furnizat specialiştilor 218 probe nasofaringiene şi probe de 30 de minute de respirat, strănutat şi tuşit. 
 
Analizele au dovedit că virusul a fost prezent în particulele de aersoli într-un număr suficient de mare pentru a transmite infecţia
 
”Rezultatele studiului sugerează că menţinerea suprafeţelor curate, spălarea mâinilor şi evitarea persoanelor care tuşesc nu oferă o protecţie completă împotriva răcelii. Însă izolarea poate reprezenta un mod prin care este diminuată răspândirea bolii,” a declarat Sheryl Ehrman din cadrul Universităţii de stat din San Jose. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase