Home » Știință » VIDEO. Aceste proiecţii 3D par atât de reale încât dau impresia că sunt desprinse dintr-un film SF

VIDEO. Aceste proiecţii 3D par atât de reale încât dau impresia că sunt desprinse dintr-un film SF

Publicat: 01.02.2018
Oamenii de ştiinţă de la Brigham Young University au putut găsi o metodă prin care să manipuleze particulele din aer pentru a crea imagini 3D care sunt mai realiste şi mai clare decât hologramele, conform unui studiu publicat recent în revista Nature.

Cu noua tehnologie, savanţii au putut crea un mic fluture care pare să danseze peste un deget şi o imagine a unui student care o imită pe Leia din Star Wars, scrie phys.org.

Particulele de aer sunt controlate cu ajutorul luminii laser. Trecerea de la holograme la acest tip de tehnologie – numit afişaj volumetric (volumetric display) – este ca şi cum am trece de la o imprimantă 2D la una 3D.

La început, Daniel Smalley, conducătorul acestui studiu, a crezut că particulele vor cădea, ceea ce ar fi făcut imposibilă susţinerea unei imagini, dar energia luminii laser schimbă presiunea aerului într-un fel în care le ţine sus.

Mai mult decât atât, dispozitivul creat are dimensiuni de câteva zeci de centimetri, iar imaginile au fost foarte mici, dar pe viitor, cercetătorii susţin că imaginile pot creşte în dimensiuni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O hologramă în palma ta: cât de aproape suntem de o asemenea realizare?

Cartile de identitate ale viitorului vor avea holograme animate

Ar putea fi Universul în care trăim o hologramă. Iată la ce se referă această teorie

Trăim într-o hologramă controlată de extratereştri, susţine un reputat cercetător din cadrul NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase