Home » Știință » A apărut prima maşină plutitoare. La baza inventării ei stă însă o tragedie

A apărut prima maşină plutitoare. La baza inventării ei stă însă o tragedie

A apărut prima maşină plutitoare. La baza inventării ei stă însă o tragedie
Publicat: 04.02.2018
Multe inovaţii se nasc în urma unor tragedii. Aşa a apărut şi maşina plutitoare, creată de un japonez în urma dezastrului provocat de valurile unui tsunami. Mai multe companii, precum Trinex Assets Co. şi Yamada Denki Co. s-au arătat interesate să colaborareze acum cu el şi să producă sau să comercializeze vehiculul plutitor.

Pe 11 martie 2011, în timp ce valurile unui tsunami măturau coasta nord-estică a Japoniei, Hideo Tsurumaki asista neputincios la spectacolul tragic al oamenilor care încercau să se salveze în maşinile care se scufundau.

După ce a văzut suferinţa oamenilor, şi la gândul că şi mama lui, care locuia lângă ocean, ar fi putut trece prin asemenea situaţie, lui Tsurumaki i-a venit ideea de a concepe un vehicul care să poată fi folosit atât pe uscat, dar care să şi plutească în caz de inundaţii.

Doi ani mai târziu, japonezul a înfiinţat Fomm Corp, cu un capital de doar 1,800 de dolari. Primul prototip – un vehicul electric mic, etanş la apă, care poate pluti în timpul inundaţiilor sau chiar în croazieră la viteze reduse, l-a construit manual în garsoniera în care locuia.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase