Home » Știință » Vieţile a zeci de mii de persoane pot fi salvate în fiecare an cu ajutorul unei metode medicale revoluţionare care omoară virusurile gripale fără să afecteze organismul

Vieţile a zeci de mii de persoane pot fi salvate în fiecare an cu ajutorul unei metode medicale revoluţionare care omoară virusurile gripale fără să afecteze organismul

Vieţile a zeci de mii de persoane pot fi salvate în fiecare an cu ajutorul unei metode medicale revoluţionare care omoară virusurile gripale fără să afecteze organismul
Publicat: 14.02.2018
Într-un nou studiu al cercetătorilor de la Columbia University Irving Medical Center (CUIMC), s-a arătat că o formă specială de lumină ultravioletă, ”far ultraviolet C (far-UVC)”, poate omorî virusuri fără să afecteze ţesutul uman.

Savanţii sugerează că implementarea tehnicii în spitale, aeroporturi şi şcoli poate reduce semnificativ incidenţa infecţiilor cu virusuri gripale, scrie Futurism.

Faptul că lumina ultravioletă, cu tot spectrul ei, poate omorî microorganisme nu este o informaţie nouă, fiind folosită şi în sterilizarea echipamentului. „Din păcate, razele UV convenţionale afectează oamenii şi pot duce la apariţia cancerului şi cataractă, lucruri care previn utilizarea ei în spaţii publice”, a precizat David J. Brenner, conducătorul studiului şi director al Center for Radiological Research din cadrul CUIMC.

Aşadar, astfel de aparate cu lumină ultravioletă convenţională pot fi plasate numai în locuri special amenajate, precum în spitale şi în niciun caz în şcoli şi aeroporturi. De aceea, cercetătorii au folosit spectrul îngust al luminii far-UVC. Având spectrul acesta limitat, nu poate penetra  stratul extern al celulelor moarte de pe epiderma umană sau stratul exterior al filmului lacrimal al ochiului.

Mai mult decât atât, accesibilitatea tratamentului în locurile care pot reprezenta un focar (precum aeroporturile, şcolile şi alte zone aglomerate cu persoane din diverse zone) este un factor cheie în oprirea unei epidemii de gripă.

Totuşi, rezultatele celor de la CUIMC trebuie replicate şi de alte grupuri de cercetare pentru a putea fi folosite în teste clinice şi poate chiar ca tratament împotriva virusurilor gripali cu potenţial letal.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cea mai cruntă epidemie din istoria modernă a făcut mai multe victime decât Primul Război Mondial. De ce a fost numită în mod greşit ”Gripa Spaniolă”? – VIDEO

Pentru a ”salva” omenirea, savanţii au creat un virus mutant şi mortal. Prezintă mari pericole

TOP 10 Cele mai necrutatoare epidemii care au devastat omenirea

Un virus foarte comun poate produce apariţia autismului la copii. Totul începe din primele săptămâni de sarcină

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase