Home » Știință » Stephen Hawking susţine că ştie ce s-a întâmplat înainte de apariţia timpului

Stephen Hawking susţine că ştie ce s-a întâmplat înainte de apariţia timpului

Stephen Hawking susţine că ştie ce s-a întâmplat înainte de apariţia timpului
Publicat: 08.03.2018
Este una dintre cele mai importante întrebări din univers. Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Recent savantul Stephen Hawking a oferit o explicaţie pentru această curiozitate.

”Principala limită a universului…este că nu există nicio limită,” a declarat Hawking. Cu alte cuvinte, conform FoxNews, nu a existat timp înainte ca timpul să înceapă deoarece timpul a fost mereu acolo. El i-a spus fizicianului Neil deGrasse Tyson că printre cantităţile infinite, dar mici de spumă cuantică  a singularităţii anterioare Big Bang-ului, timpul exista într-o stare ”curbată”.

Acesta era distorsionat de-a lungul altor dimensiuni. Aşadar nu a fost niciodată un Big Bang care să creeze ceva din nimic. ”Toate dovezile par să indice faptul că universul ar fi trebuit să se afle într-o stare de dezordine completă până acum. Însă acest lucru a început în urmă cu 15 miliarde de ani,” a declarat Hawking. 

”Cu siguranţă a existat un început. În caz contrar toate lucrurile din univers ar fi trebuit să aibă aceaşi temperatură. Într-un univers infinit cerul noaptea ar fi trebuit să fie la fel de strălucitor precum suprafaţa Soarelui. Singurul mod prin care ar putea fi evitată această problemă ar fi dacă stelele nu ar fi luminat până într-un anumit punct,” a declarat Hawking

Însă conform acestuia lucrurile din univers erau diferite înainte de Big Bang. ”Densitatea probabil era infinită. Era o singularitate. În cadrul unei singularităţi toate legile fizicii nu se mai aplică. Aşadar starea universului după Big Bang nu a depins de ceea ce s-a întâmplat anterior deoarece legile determinismice  ce guvernează universul ar dispărea în timpul unui eveniment de tipul Big Bang-ului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase