Home » Știință » Jeleu cu smirnă, ambalaje comestibile din mere sau pâine cu făină din seminţe de urzici, printre zecile de produse ce vor fi prezentate la Salonul ”Pro Invent 2018”

Jeleu cu smirnă, ambalaje comestibile din mere sau pâine cu făină din seminţe de urzici, printre zecile de produse ce vor fi prezentate la Salonul ”Pro Invent 2018”

Jeleu cu smirnă, ambalaje comestibile din mere sau pâine cu făină din seminţe de urzici, printre zecile de produse ce vor fi prezentate la Salonul ”Pro Invent 2018”
Publicat: 17.03.2018
Aproape 45 de proiecte ale studenţilor şi cadrelor didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi prezentate publicului şi specialiştilor la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii "Pro Invent 2018".
Reuniunea programată între 21-23 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, va aduce în prim-plan peste 400 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, de la produse din industria alimentară, jocuri pentru activităţile sportive, telecomunicaţii, sisteme de control ale aerului în spaţiile închise, medicină şi medicină veterinară, agricultură, ingineria produselor alimentare, transporturi, energetică, până la inginerie mecanică, industrială şi electrotehnică.

Între produsele care vor fi prezentate de echipele de la USAMV Cluj-Napoca se numără mini bomboanele de ciocolată cu activitate antibacteriană, ambalaje comestibile din mere, pesto de urzici, gumă de mestecat fortifiată cu cărbune activ, baton cu germeni de pepene verde, cremă de urdă îmbogăţită cu antioxidant natural, jeleu cu smirnă, propolis şi fructe de soc, biscuiţi cu hibiscus şi cremă de mentă, pâine cu făină din seminţe de urzici, ciocolată probiotică 3D şi multe altele. 

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Tehnice, care organizează Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018”, pe lângă invenţiile româneşti prezente la salon, la această ediţie vor fi şi participanţi şi invenţii din Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA şi Canada.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase