Home » Știință » ”Pelerina de invizibilitate” este mai aproape de realitate, mulţumită unei noi invenţii

”Pelerina de invizibilitate” este mai aproape de realitate, mulţumită unei noi invenţii

”Pelerina de invizibilitate” este mai aproape de realitate, mulţumită unei noi invenţii
Publicat: 02.04.2018
Inginerii de la Universitatea California-Irvine au inventat un material care imită strategia de adaptare a calamarului care îşi poate modifica modul în care reflectă căldura. Aceasta le face invizibile la instrumentele de detectare cu infraroşu.

Aşadar, şi materialul creat de ingineri îşi poate schimba modul în care reflectă căldura. „Practic, am inventat un material moale care reflectă lumina într-un mod similar în care pielea calamarilor reflectă lumina”, a precizat Alon Gorodetsky, unul dintre autorii studiului.

Aplicaţiile posibile includ camuflaj mai bun pentru trupe şi izolare pentru nave spaţiale, containere, adăposturi de urgenţă, încălzirea clădirilor şi sisteme de răcire, scrie Science Daily.

Materialul este realizat din mai multe straturi de aluminiu, plastic şi bandă adezivă, specialiştii încercând să creeze din acestea un material superior celor deja existente de izolare termică.

„A fost greu, în special în prima fază când a trebuit să ne dăm seama cum să lucrăm cu materialul lipicios”, a precizat doctorandul Chengyi Xu, conducătorul principal al studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un nou material bazat pe structura plantelor poate revoluţiona tehnologia. Este de 7,5 ori mai uşor ca aerul, dar poate susţine o greutate de 6.000 de ori mai mare decât masa lui

Un nou material uimitor creat de o româncă poate obţine electricitate din corpul uman

Pânza de păianjen şi grafenul pot crea un material revoluţionar care poate deveni materialul viitorului. Experiment inedit

Savanţii au inventat cel mai rezistent şi uşor material de pe Pământ. Este de 10 ori mai puternic ca oţelul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase