Home » Știință » O nouă formă a nanografenului a fost creată de cercetători şi este probabil cel mai mic arc pe care l-ai văzut vreodată

O nouă formă a nanografenului a fost creată de cercetători şi este probabil cel mai mic arc pe care l-ai văzut vreodată

O nouă formă a nanografenului a fost creată de cercetători şi este probabil cel mai mic arc pe care l-ai văzut vreodată
Publicat: 01.04.2018
Cercetătorii de la Universitatea Kyoto au sintetizat cu succes „nanografenul în spirală”, o structură despre care se credea că poate exista numai în teorie.

Succesul sintezei poate duce la aplicaţii la o scară nano, precum arcuri moleculare pentru utilizarea în nanomecanică, scrie Science Daily.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Grafenul, un strat hexagonal de atomi de carbon cu proprietăţi uimitoare, se află de mai mulţi ani în centrul atenţiei specialiştilor. O structură în spirală a acesteia poate deschide calea către alte proprietăţi unice ale materialului.

Echipa a confirmat structura helicoidală cu ajutorul cristalografiei cu raze X, aceasta având atât o direcţie în sensul acelor de ceas, cât şi şi invers. Testele viitoare au arătat că structura electronică şi absorbţia de lumină a acestui compus pot fi foarte diferite faţă de alte structuri de grafen.

„Acest nanografen este primul de tipul său”, a precizat Kenji Matsuda, autorul principal al studiului. „Vom încerca să extindem aria de suprafaţă şi să facem spiralele mai lungi. Mă aştept să găsesc multe alte noi proprietăţi fizice”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Grafenul ar putea fi utilizat pentru obţinerea nelimitată a energiei regenerabile

Grafenul, materialul-minune al secolului XXI, mai are o utilizare: poate crea încălţăminte care îmbunătăţeşte performanţele sportive

Descoperirea cercetătorilor care dă peste cap legile fizicii: electronii curg precum un lichid prin grafen, materialul revoluţionar al secolului nostru

Un nou fenomen cuantic a fost observat cu ajutorul grafenului, materialul minune al secolului XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase